Bijlow liet Ajax links liggen: "Swart vroeg wat er aan de hand was"

25 april 2021, 12:53

Justin Bijlow is inmiddels al jaren een bekend gezicht in de eerste selectie van Feyenoord. De 23-jarige Rotterdammer had echter ook zomaar het shirt van Ajax kunnen dragen. In het verleden toonden de Amsterdammers namelijk interesse in de talentvolle goalie. Die belangstelling werd door de familie Bijlow meteen de kop ingedrukt.

De interesse van kwam ter sprake na een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Joël Bijlow werd aangesproken door zijn trainer Peter den Otter, die ook werkzaam was bij de Amsterdammers. "Peter werkte destijds bij Ajax. Hij had Edwin van der Sar en Sjaak Swart bij hem", vertelt de broer van Justin in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Ze zeiden: je broer is niet normaal goed. Die kunnen we wel bij Ajax gebruiken", vervolgt de ex-jeugdspeler van Feyenoord. "Ik keek hem aan en vroeg: Wat denk je? Dat hij voor die club van jullie komt spelen? Van der Sar keek weg en Swart vroeg zich vervolgens hardop af wat er aan de hand was. Het enige wat ik nog kon zeggen: 'Hij gaat toch niet met dat logo van jullie op de borst rondlopen?'"

Inmiddels heeft Justin al de nodige wedstrijden voor Feyenoord achter zijn naam staan. De jeugdinternational wordt vooral dit seizoen echter ook achtervolgd door blessures. "Ik heb hem wel gewaarschuwd voor die blessures", aldus vader Willem in VI. "Dat heeft met volwassenheid te maken. Hij wil zelfs in de warming up elke bal hebben en neemt altijd risico's. Daar moet hij gewoon slimmer in worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen