'Slecht nieuws ADO: Amerikaanse overname op losse schroeven'

25 april 2021, 16:16

Niet alleen sportief, maar ook achter de schermen is het onrustig en gaat het niet goed met ADO Den Haag. Volgens Voetbal International is een overname van het Amerikaanse World Soccer Holdings ineens ver weg, vanwege het feit dat het Chinese United Vansen de voorwaarden voor de overname heeft aangepast.

Het komt er nu op neer dat de Amerikaanse partij is gevraagd om zo snel mogelijk 2,1 miljoen euro over te maken. Dat valt rauw op het dak bij die partij, aangezien er vorige week al sprake leek van een akkoord van wat betreft de overname van 95,1 procent van de aandelen. Deze deal kwam te vervallen toen ADO en United Vansen donderdag tegenover elkaar stonden in de rechtbank. In de nieuwe intentieverklaring is de door Chinezen toegevoegd dat WSH 2,1 miljoen euro moet overmaken, een eis die in het verkeerde keelgat is geschoten bij de Amerikanen.

Eerder stelde die partij als voorwaarde dat het de structuur van ADO kon wijzigen. De Stichting Toekomst ADO (STA), houder van het prioriteitsaandeel, moest van de Amerikanen uit beeld verdwijnen om de club op die manier tot een open verenging te maken. Afgelopen vrijdag spraken die partijen met elkaar. Dat gesprek verliep naar verluidt prima, maar de de STA wilde alleen verder spreken als er vanuit China een document overkwam waar staat dat United Vansen en World Soccer Holdings een akkoord hebben. In dat document namen de Chinezen ineens ander eisen op, waardoor de kaarten ineens weer anders op tafel liggen.

Eerder stemde de Amerikaanse partij overigens in met de eis om 2,1 miljoen bij te leggen, maar wel als het zeker zou zijn dat de organisatie zou worden aangepast. Omdat dat momenteel nog allerminst rond is, is WSH niet te spreken over de actie van de Chinezen. Het is nu serieus de vraag hoe de partijen er nu nog uit gaan komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen