Klaassen brengt fans in extase en schiet Ajax naar officieuze titel

25 april 2021, 16:29

Op de geboortedag van Johan Cruijff heeft Ajax er voor het oog van 7.500 fans voor gezorgd dat de landstitel van het seizoen 2020-2021 de ploeg alleen nog in theorie kan ontgaan. Na een heerlijke eerste helft waarin AZ prima partij bood leek het een pittige middag te worden voor de Amsterdammers, maar na rust liet Davy Klaassen er met twee treffers geen twijfel over bestaan wie er dit seizoen de beste van Nederland is. Ajax is officieus kampioen en mag volgende week tegen FC Emmen bij minimaal een punt de schaal echt in ontvangst nemen (2-0).

Voor Ajax stond in de eigen Johan Cruijff Arena de officieuze landstitel op het spel. De Amsterdammers hadden enkele dagen eerder punten laten liggen tegen FC Utrecht, een zeldzaamheid voor de ploeg van Erik ten Hag, en omdat PSV op zaterdagavond wel had weten te winnen van FC Groningen wist Ajax dat het de champagne nog niet officieel zou kunnen ontkurken. Bovendien was ook het officieuze kampioenschap nog geen uitgemaakte zaak, omdat AZ in volle vaart op weg was naar plek twee in de Eredivisie. Het moest daarvoor winnen om aansluiting te houden met PSV, waardoor mocht worden verwacht dat het niet ging meewerken aan een Amsterdams feestje.

Vervolgens ontspon zich een eerste helft die heerlijk op en neer golfde en waarin beide ploegen met het mes tussen de tanden speelden. Arbiter Pol van Boekel moest zo af en toe ingrijpen, maar kon toch ook concluderen dat het spel aan beide kanten bij vlagen hard, maar fair was. Naast strijd en inzet vergaten beide ploegen niet om ook te voetballen. Zo werden de aanwezige fans getrakteerd op goed aanvalsspel via Tadic en Ryan Gravenberch, en liet ook Antony zich enkele malen dreigend zien.

De grootste kansen uit het eerste bedrijf waren echter van Alkmaarse makelij. Na een dik half uur voetballen glipte Albert Gudmundsson weg bij zijn tegenstander, waarna hij rechtstreeks op Stekelenburg af kon. Hij had Myron Boadu bij zich, maar ging voor eigen succes. Dat bleek de verkeerde keuze, want Stekelenburg belette hem het scoren terwijl Boadu er wellicht beter voor had gestaan. Niet veel later kreeg ook Bruno Martins Indi uit een hoekschop een flinke mogelijkheid, maar Lisandro Martinez voorkwam met een uitstekende verdedigende de openingstreffer.

Zo leek de energieke eerste helft doelpuntloos richting rust te gaan, al dacht Tadic daar nog anders over. Kort voor de thee nam de Serviër van een meter of veertig op heerlijke wijze het doel van Bizot onder vuur met een vrije trap, maar de doelman was alert en zweefde het leer zijn goal uit.

De treffer van Klaassen leek direct de definitieve nekslag voor AZ, dat totaal niet meer aan voetballen toe kwam. Ajax had steeds snel de bal terug en hoefde daar zelf maar weinig voor te doen. Dat kwam de Amsterdammers niet slecht uit, want het duel met AZ was na een aantal drukke maanden toch ook alweer het derde duel in acht dagen tijd. De aanstaand kampioen kwam er nog wel enkele malen uit, zo kreeg Klaassen nog een flinke mogelijkheid en had Brian Brobbey direct na zijn invalbeurt de 2-0 op zijn schoen, maar de echte noodzaak was al even uit het duel weggevloeid.

Opstellingen en beoordelingen:*

Ajax: Maarten Stekelenburg 7,5; Jurriën Timber 7, Edson Alvarez 7,5, Devyne Rensch 6,5 (64. Noussair Mazraoui 6,5), Nicolas Tagliafico 7; Davy Klaassen 7,5, Lisandro Martinez 7,5, Ryan Gravenberch 7; Sebastien Haller 6,5 (85. Brian Brobbey -), Dusan Tadic 8 (92. Oussama Idrissi -), Antony 6 (64. David Neres 6)

AZ: Marco Bizot 7; Owen Wijndal 7,5, Bruno Martens Indi 7, Timo Letschert 6,5, Yuki Sugawara 6,5; Jesper Karlsson 6,5 (78. Tijjani Reijnders -), Teun Koopmeiners 6,5, Fredrik Midtsjø 6; Calvin Stengs 6,5, Myron Boadu 6, Albert Gudmundsson 5 (72. Dani de Wit -)

Man of the Match: Davy Klaassen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen