United blijft in Leeds steken op doelpuntloos gelijkspel

25 april 2021, 16:53

Manchester United is er niet in geslaagd om drie punten over te houden aan het treffen met Leeds United. In het Noorden van Engeland waren spectaculaire schaars en na negentig minuten voetbal stond de brilstand op het bord. Donny van de Beek mocht in de absolute slotfase nog even invallen, maar kon zijn stempel in die korte tijd niet drukken.

Op Elland Road waren drie Nederlanders van de partij, al verscheen er slechts eentje aan de aftrap. Pascal Struijk had een basisplaats gekregen van manager Marcelo Bielsa, die ex-Feyenoorder Crysencio Summerville als wisselspeler op de bank had. Aan de zijde van United ontbrak Van de Beek andermaal in de basisopstelling. Ook hij begon op de reservebank.

Het treffen tussen Leeds en United begon niet bepaald sensationeel. Het duurde dan ook even tot de eerste kans te zien was. Na ruim een half uur spelen nam Stuart Dallas had doel van Dean Henderson onder vuur, maar de goalie van de bezoekers bracht redding. Daar bleef het bij in de eerste helft en arbiter Craig Pawson floot bij een 0-0 tussenstand voor de rust.

In het tweede bedrijf deelden beide ploegen speldenprikjes uit. Henderson en Ilan Meslier moesten meerdere keren ingrijpen, maar hielden hun doel schoon. De doelman van de bezoekers werd wel bijna verschalkt door Hélder Costa. Het schot van de Portugees vloog via Aaron Wan-Bissaka over het doel. In de slotfase bleven Leeds en United jagen op de winst, maar die bleef uit.

Het gelijkspel heeft voor United amper gevolgen voor de ranglijst. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjær heeft 67 punten en staat tien punten achter koploper Manchester City. De voorsprong op nummer drie Leicester City is acht punten. Leeds is de nummer negen van de Premier League. Het halen van Europees voetbal wordt lastig voor het team van Bielsa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen