Leipzig stelt titelfeestje Bayern met zege opnieuw uit

25 april 2021, 17:22

RB Leipzig heeft geen fout gemaakt in de jacht op koploper Bayern München. De ploeg van Julian Nagelsmann, die Justin Kluivert een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen bracht, won in eigen huis met 2-0 van VfB Stuttgart. Het rampweekend voor koploper en aanstaande landskampioen Bayern München is daarmee compleet.

Bayern blameerde zichzelf zaterdagmiddag namelijk door met 2-1 te verliezen van degradatiekandidaat FSV Mainz. Uitgerekend in het duel waarin de Rekordmeister zich voor de negende keer op rij kon verzekeren van de titel, ging het helemaal mis. Daarom moest de hoop van de topclub al snel op het duel van naaste achtervolger RB Leipzig: alleen een zeperd van die club zou Bayern alsnog de titel schenken.

RB Leipzig maakte echter géén fout. Amadou Haidara en Emil Forsberg, die raakschoot vanaf elf meter, hielpen Leipzig na rust aan de drie punten. Het verschil met koploper Bayern is daarmee teruggebracht tot zeven punten. Hernieuwde titelaspiraties zal het in Leipzig echter niet aanwakkeren: met nog drie speelronden voor de boeg kan alleen een wonder Leipzig nog aan de titel helpen.

Kluivert was niet de enige Nederlandse invaller in het oosten van Duitsland. Tien minuten voor tijd maakte de zeventienjarige Mohamed Sankoh zijn officiële debuut namens Stuttgart in de Bundesliga. Sankoh speelde in de jeugd van Sparta, maar verkaste drie jaar geleden naar het Engelse Stoke City. De aanvaller uit Rijswijk hoopt nu op zijn doorbraak in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen