AZ blijft strijden voor plek twee: "Zeker nog iets te winnen"

25 april 2021 – Op het moment dat Ajax de 35ste landstitel in de clubhistorie officieus mocht vieren, stonden de gezichten bij AZ op onweer. De Alkmaarders verspeelden twee dure punten in de strijd om plek twee in de Eredivisie, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de voorronden van de Champions League. Volgens Pascal Jansen ligt de strijd echter nog volledig open.

AZ blijft strijden voor plek twee: "Zeker nog iets te winnen"

Omdat PSV zaterdagavond met 1-0 won van FC Groningen, bedraagt de voorsprong op nummer drie AZ nu drie punten. Bovendien is het doelsaldo in het voordeel van de Eindhovenaren: AZ dient in de laatste vier speelronden nog vier goals in te lopen. Toch wil Jansen de strijd nog niet opgeven. "Er zijn nog twaalf punten te halen", aldus de coach van AZ voor de camera van ESPN. "Daar gaan we ons volledig voor inspannen. We zien wel wat PSV eventueel nog laat liggen."

Jansen bekijkt het van week tot week. "Ik heb al meerdere keren aangegeven: wij kijken gewoon naar de ploeg die boven ons staat. Dat was PSV voor deze wedstrijd al en dat is nu niet anders. De competitie is nog niet gespeeld, voor ons dan. Voor Ajax wel, natuurlijk. Ze zijn de terechte kampioen en de felicitaties gaan naar hen. Voor ons is er in het restant zeker nog wat te winnen."

Jansen sprak over een 'redelijke eerste helft, maar een matige tweede.' Zijn ploeg liet het in de afronding vooral na Ajax pijn te doen. "Dat hadden we moeten doen, dan krijg je ook een andere dynamiek in de wedstrijd. Nu hou je Ajax in leven, terwijl je best aardig speelt. We hadden bij rust nog het gevoel dat we aan de bal meer konden doen en daar hebben we ook op ingezet met elkaar."

Ajax

gerelateerd