Ten Hag hoopt nog altijd op langer verblijf Onana

25 april 2021 – Erik ten Hag hoopt nog altijd dat André Onana zijn contract wil verlengen bij Ajax. De doelman uit Kameroen, die momenteel aan de kant staat vanwege een dopingschorsing, weigert zijn verbintenis te verlengen naar de wensen van Ajax. Als het aan Ten Hag ligt, komen de partijen de komende weken alsnog tot een akkoord.

Ten Hag hoopt nog altijd op langer verblijf Onana

Het contract van Onana loopt na volgend jaar zomer af. Ajax is daardoor genoodzaakt het contract met minstens een seizoen te verlengen óf de sluitpost komende zomer in de verkoop te doen. Ajax hoopt Onana tot medio 2024 te binden, terwijl Onana slechts voor één seizoen wil bijtekenen. Vorige week bekende technisch directeur Marc Overmars dat de onderhandelingen zijn gestaakt.

"Natuurlijk wil ik graag dat hij bij ons blijft", doelde Ten Hag in gesprek met De Telegraaf op Onana. "Maar hij is wel voor 1 jaar geschorst en hij mag verder ook niets doen. Ook niet feestvieren na het behaalde kampioenschap, denk ik. Hij mag ook niet trainen met ons. Ik zal nog eens naar de reglementen kijken, maar ik denk dat het lastig wordt."

Ten Hag bevestigde dat Kjell Scherpen komend seizoen op huurbasis naar een andere club vertrekt. Ajax speelde daar op in door Remko Pasveer komend seizoen naar Amsterdam te halen. De 37-jarige sluitpost van Vitesse komt transfervrij over en heeft voor twee jaar getekend. Ten Hag beschikt verder over Maarten Stekelenburg en Dominik Kotarski.

Ajax

gerelateerd