Ajax-beul Roma zakt verder weg in Serie A na blamage

25 april 2021 – Voor AS Roma zijn de bovenste plaatsen in de Serie A opnieuw verder uit het zicht geraakt. De ploeg van Paulo Fonseca zette zichzelf voor schut op bezoek bij laagvlieger Cagliari, dat drie cruciale punten pakte in strijd tegen degradatie. Roma incasseerde een 3-2 nederlaag, waardoor het zakte naar de zevende plaats op de rangljst.

Ajax-beul Roma zakt verder weg in Serie A na blamage

Al rond het Europa League-treffen met Ajax was het belang van de Europese competitie voor Roma kraakhelder: de Italianen moeten het toernooi winnen om het seizoen nog enigszins te kunnen redden. Alleen winst van de Europa League helpt Roma alsnog aan een ticket voor volgend seizoen, was het devies. De prestaties in eigen land zijn namelijk al maandenlang dramatisch. Roma rekende met succes af met Ajax, waardoor het in de halve finale Manchester United treft.

Dat duel krijgt deze week wéér wat extra lading, nu Roma in de competitie ook niet wist te winnen van Cagliari. Ajax-huurling Razvan Marin stond met zijn treffer in de 57ste minuut aan de basis van de stunt. De middenvelder tekende tegen Roma alweer voor zijn derde treffer dit seizoen. Carles Pérez en Federico Fazio scoorden namens Roma, maar een resultaat leverde het niet op.

Bij Roma kwam Rick Karsdorp na rust als invaller binnen de lijnen. Hij zag Cagliari drie uiterst kostbare punten pakken in de degradatiestrijd. Cagliari steeg daarmee naar de veilige plek zeventien. Roma zakte naar plaats zeven. De achterstand op nummer vijf Napoli, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, bedraagt nu al acht punten.

Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld: 5-0
Zonder Michel Vlap en Mike van der Hoorn heeft Arminia Bielefeld een harde dreun gekregen van subtopper Borussia Mönchengladbach. De degradatiekandidaat ging met 5-0 onderuit, waardoor de degradatiestreep nog altijd in zicht is. Arminia staat momenteel op de veilige vijftiende plaats, maar de voorsprong op FC Köln bedraagt slechts één punt.

Serie A

gerelateerd