Van Basten tipt Ziyech: "Dan moet je zeggen: 'ik moet pleite'"

25 april 2021, 21:52

Af en toe laat Hakim Ziyech aardig dingen zien bij Chelsea, maar een vaste uitblinker is de middenvelder niet bij de Londenaren. Dit weekend moest de oud-speler van Ajax het doen met een korte invalbeurt tegen West Ham United (0-1 winst). Marco van Basten is van mening dat de technicus zijn biezen moet pakken.

Bij Rondo op Ziggo Sport gaat de voormalig topspits in op de situatie van Ziyech, met wie hij als trainer nog samenwerkte bij sc Heerenveen. "Ziyech wéér op de bank. Als hij erin komt, is dat als spits. Dat kan hij ook, want hij is gewoon een goede speler. Ik vind het treurig om te zien. Ze zeggen dat rouleren, maar hij staat gewoon niet op de goede plek."

Van Basten vindt het merkwaardig dat Ziyech nooit eens een serie duels achter elkaar krijgt om zich te bewijzen. "Die Werner speelt echt slecht, maar die komt er toch veel vaker in? Het systeem is niet goed voor Ziyech. Dan moet je als Ziyech zeggen: 'Weet je wat? Ik moet pleite'. Dit schiet helemaal niet op zo. Daarmee zeg ik niet dat het slecht is van Ziyech of de trainer, maar het functioneert gewoon zo niet."

Ziyech heeft in Londen nog een verbintenis tot 2025. Vorige week liet de middenvelder zich nog wel zien door in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester City de enige treffer te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen