Atalanta verpulvert Bologna, rode kaart voor Schouten

25 april 2021, 22:35   Bijgewerkt: 25 april 2021, 22:45

De tweede plaats in de Serie A is in handen van Atalanta Bergamo. De formatie steekt in een goede vorm en had zondag geen kind aan middenmoter Bologna. De thuisploeg won met 5-0 van Bologna, dat het duel met tien man eindigde door een rode kaart voor Jerdy Schouten.

Atalanta won, inclusief vandaag, zes van de laatste zeven wedstrijden in de Serie A. Zondag was de thuisploeg ouderwets op dreef toen het na 22 minuten de 1-0 maakte via Ruslan Malinovski. De grootste felicitaties gingen echter uit naar Luis Muriel, die zijn ploeggenoot uit Oekraïne bediende met een schitterende pass. Muriel was bij de 1-0 dus de man van de assist en schoot na 44 minuten zelf raak. Hij verzilverde een penalty en hielp Atalanta aan een fijne marge van 2-0.

Na rust zakte Bologna nog verder weg. De ellende begon allemaal na een rode kaart van Jerdy Schouten na vier minuten spelen in de tweede helft. De Nederlander ging keihard door op de knie van Cristian Romero en kreeg terecht de rode kaart. Remo Freuler, Duvan Zapata en Aleksey Miranchuk maakten de score vervolgens nog aantrekkelijker voor Atalanta. Bij de thuisploeg werd Sam Lammers een kwartier voor tijd in het veld gebracht als vervanger van Zapata.

Atalanta klimt door de overwinning naar de tweede plaats in de Serie A en ligt dus mooi op koers voor wederom het halen van Champions League-voetbal. Het heeft twee punten meer dan zowel AC Milan als Juventus. Eerstgenoemde komt maandag nog in actie, tegen Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen