Van den Brom wint beker: "Ik ga wel dronken worden, denk ik"

26 april 2021, 00:04

In zijn eerste seizoen als trainer van RC Genk heeft John van den Brom meteen eremetaal gegrepen. De Nederlandse coach was zondag in de bekerfinale met 1-2 te sterk voor Standard Luik en dat zorgde voor veel vreugde bij de trainer.

Het was de vierde prijs van zijn carrière voor Van den Brom, die uitzinnig van vreugde in gesprek ging met Het Laatst Nieuws. "Geweldig, de eerste bekerzege in mijn carrière", reageerde de coach. "Ik wist niet dat je hier zo blij mee kon zijn. Alles wat Genk is heeft hier een paar weken naartoe geleefd. Het was geen makkelijke wedstrijd. Ik vond ons in de eerste helft ook niet goed. In de tweede helft komen we op een veilige voorsprong, maar daarna komt Standard terug en werd het nog spannend. Of dit genoeg is om dronken te worden vanavond? Dat gaat wel gebeuren, denk ik. Je bent heel intens met dit bekeravontuur bezig geweest, van de eerste wedstrijd tot deze finale. Nu gaat het volgende circus beginnen in de play-offs. We zijn klaar om ons daarop te richten", zegt Van den Brom.

Volgens Mbaye Leye, trainer van de verliezende formatie, was het een verdiende zege voor Genk. "De ontgoocheling is groot", zei hij. "Er is altijd een winnaar en een verliezer in een bekerfinale. Maar we kwamen tegen een goed team als tegenstander. KRC Genk was de betere ploeg in de tweede helft, maar ik ben trots op mijn team. Want ze zochten na de dubbele voorsprong met succes naar de aansluitingstreffer. Dat is een goede instelling om te onthouden. In de eerste helft was de wedstrijd bijzonder gesloten. We vonden de sleutel niet, zowel offensief als defensief. We hebben alles gegeven en zeker geen offday achter de rug. We speelden goed, maar de fouten werden cash betaald."

Van den Brom won in dienst van Anderlecht eerder ook drie prijzen. Tweemaal werd de Supercup gegrepen en eenmaal de landstitel in de Jupiler Pro League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen