KNVB vraagt overheid om seizoen af te maken met fans

25 april 2021 – Er waren dit weekend bij alle Eredivisie-wedstrijden supporters aanwezig op de tribunes en dat zorgde meteen voor uitzinnige taferelen. De spelers, de clubs en de fans waren dolblij met het feit dat er weer kleine groepen supporters naar binnen mochten. Als het aan de KNVB ligt, wordt het seizoen helemaal uitgespeeld met fans op de tribunes.

KNVB vraagt overheid om seizoen af te maken met fans

De bond heeft aan de overheid verzocht om bij alle duels die nog resteren in het profvoetbal, fans toe te laten. Een woordvoerder laat bij de NOS weten dat het "In deze fase voor de operatie en logistiek rondom het traject sneltesten cruciaal is om door te gaan en niet stil te vallen." Zodoende is er aan de overheid gevraagd om het toestaan van fans te verlengen.

Volgens de KNVB is het dit weekend allemaal prima verlopen. "Bij de ingang duurde het iets langer, maar iedereen zat op tijd op z'n plaats", zegt een woordvoerder van de bond. "We signaleren wel dat de app nog niet overal vlekkeloos werkt. Daarom is extra testen verstandig. Het is wenselijk voor de bedrijfstak om in deze fase nog publiek te ontvangen. Ook met het oog op perspectief en loyaliteit richting fans en supporters is het fijn om nog (beperkt) publiek te mogen ontvangen."

In de Eredivisie staan er nog vier speelronden op het menu, in de Eerste Divisie nog drie. Uiteraard volgen daarna nog de play-offs om Europees voetbal en de play-offs om promotie/degradatie.

Eredivisie

gerelateerd