'Bergkamp betrokken bij Arsenal-plan Spotify-man Ek'

26 april 2021, 10:21

De geruchten van de Arsenal-overname door Spotify-oprichter Daniel Ek worden steeds serieuzer. Afgelopen weekend liet hij doorschemeren altijd interesse te hebben in de aandelen als de enorm onder vuur liggende eigenaar Stan Kroenke er vanaf zou willen, maar op dit moment zou er ook serieus een bod worden voorbereid. Voormalig Gunner Dennis Bergkamp is er ook bij betrokken.

Dat schrijft The Telegraph althans over Ek. Afgelopen weekend kwam die krant ook al exclusief met het nieuws dat Ek belangstelling had, ditmaal schrijft het dat er een bod wordt voorbereid. Samen met Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira gaat hij een formeel bod doen om Kroenke's aandelen over te nemen. Hoeveel er op tafel moet komen voor het aandelenpakket, is nog onduidelijk.

Lees ook: Oprichter Spotify wil Arsenal overnemen: ''Altijd al fan geweest''

Zeker is dat Ek in elk geval goed in de slappe was zit, want door de oprichting van Spotify wordt zijn eigen vermogen momenteel geschat op zo'n 3,4 miljard euro. Daardoor zal hij normaliter het grootste deel van het overnamebedrag voor zijn rekening nemen: Bergkamp, Vieira en Henry zijn er bij voor het technische gedeelte – mocht het tot een overname komen. Ook bij de fans zorgt het ongetwijfeld voor mooie herinneringen: het drietal maakte deel uit van de ploeg die de laatste Premier League-titel won namens Arsenal in 2004.

Arsenal staat weliswaar in de halve finale van de Europa League, maar in de Premier League is het al jaren kommer en kwel. Diverse trainers passeerden de revue na Arsene Wenger en ondanks allerlei plannen, strijdt de club al jaren niet echt meer mee om de absolute hoofdprijs: het landskampioenschap. Nadat The Gunners wel zouden meedoen aan de Super League, nam de sluimerende kritiek op Kroenke met rasse schreden toe. Het is onduidelijk of de Amerikaan bereid is om mee te werken aan een eventuele verkoop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen