Koeman vindt zege 'grote stap naar titel' en looft De Jong

26 april 2021, 11:00

Ronald Koeman vindt dat FC Barcelona afgelopen weekend een grote stap naar de landstitel heeft gezet. Zelf won het de moeilijke uitwedstrijd op bezoek bij Villarreal, terwijl concurrenten Real Madrid (0-0) en Atlético Madrid (2-1 nederlaag) een steek lieten vallen. De Catalanen hebben met nog zes duels te spelen alles in eigen hand in de titelstrijd.

"Dit is weer een grote stap naar de titel", reageerde de Nederlander na het duel in La Liga. "Elke overwinning is in deze fase ee grote stap voorwaarts, want elke wedstrijd is moeilijk. We reageerden goed op hun treffer en creëerden veel kansen. In het laatste deel van de wedstrijd waren we duidelijk vermoeid, maar we hebben in elk geval goed verdedigd", gaf Koeman een reactie waarom het na de rode kaart voor Villarreals Manu nog zo moeizaam ging.

"We hebben heel veel wedstrijden gespeeld in de laatste tijd. Donderdagavond laat (22.00 uur, red.) speelden we nog tegen Getafe en op zondagmiddag alweer tegen Villarreal. We kunnen niets veranderen aan onze agenda, maar misschien moet de UEFA wel eens gaan nadenken over de opzet van de speelkalender. Op dit moment kost het de grote clubs ontzettend veel energie", vond de Nederlandse oefenmeester.

Lees ook: Spaans media weer lyrisch over De Jong: 'Is al zijn Barça' 

Lof voor De Jong

Net als de Spaanse media was ook Koeman diktevreden over het optreden van Frenkie de Jong. "Hij is heel belangrijk voor ons", begon de coach zijn betoog over de middenvelder, die by far de meeste speelminuten maakt van alle spelers in Catalonië. "Frenkie doet het op dit moment gewoon heel erg goed. Hij brengt aanvallend veel in ons spel, legt veel vuile meters af en verdedigt mee." Na een iets moeizamer eerste seizoen, is De Jong niet meer weg te denken uit de basis. "Hij heeft zich enorm ontwikkeld." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen