Ten Hag looft winteraanwinst Haller: "Toch wel een missing link"

26 april 2021 – Ajax haalde in de winterstop recordaankoop Sébastien Haller binnen, maar ondanks veel doelpunten en assists was er relatief veel kritiek op de sterke spits. Trainer Erik ten Hag wil daar echter niets van weten en noemt de Fransman zelfs de 'missing link' in het elftal van de Amsterdammers, vooral omdat hij wat toevoegde wat er volgens hem nog niet was.

Ten Hag looft winteraanwinst Haller: "Toch wel een missing link"

"Vanaf het moment dat Haller in de ploeg kwam… hij was toch wel een missing link, waardoor wij makkelijker zijn gaan spelen", analyseert Ten Hag tegenover Voetbal International over de inbreng van Haller, die in negentien officiële wedstrijden tien keer scoorde en zeven assists gaf. Toch was er ook kritiek: tegen PEC Zwolle scoorde hij een forse onvoldoende en in enkele andere duels was hij amper in beeld.

"Maar als je zijn statistieken ziet… die zijn buitengewoon goed", vond Ten Hag, die hem ook tegen AZ goed zag spelen. "Hij was heel belangrijk bij het ontstaan van de 1-0, dat overstapje. Ik weet niet of dat als een assist geldt. Nee? Nou, voor mij wel. Haller is essentieel. In het voetballen en drukzetten was hij van grote waarde. Hij leverde een buitengewone prestatie, net als in de afgelopen maanden."

Daarmee nam hij Haller - die voor de knock-outfase van de Europa League niet ingeschreven werd - duidelijk in bescherming: volgens de oefenmeester is er 'altijd' meer kritiek op de spits van Ajax. Met zijn fysiek is hij in elk geval een forse toegevoegde waarde in het elftal van Ten Hag. "Met Haller beschikken we over een extra aanspeelpunt voor de lange bal, we hebben body in de zestien."

Ajax

gerelateerd