Berghuis mist door schorsing Klassieker tegen Ajax

26 april 2021, 15:28   Bijgewerkt: 26 april 2021, 15:43

Feyenoord moet het in de komende twee wedstrijden stellen zonder aanvoerder Steven Berghuis. De aanvaller is voor zijn keiharde tackle aan het adres van Maximilian Wittek voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Daardoor moet hij de duels met ADO Den Haag (zondag 2 mei) en Ajax (zondag 9 mei) aan zich voorbij laten gaan.

Berghuis kreeg afgelopen weekend een kwartier voor het einde een directe rode kaart na zijn charge op Wittek. Eerder was hij tegen AZ na een harde overtreding op Pantelis Hatzidiakos nog ontsnapt aan een directe rode kaart. Ditmaal ontsnapte hij daar niet aan en moet dus flink brommen. 'Feyenoord en de speler hebben dit voorstel geaccepteerd', schrijft de Rotterdamse club over de beslissing. Als er beroep was aangetekend, had de straf ook nog hoger kunnen uitvallen. Normaliter zou die overtreding niet mogen meewegen, omdat het slechts geel was, maar het zou de positie van Berghuis niet versterken in een mogelijk beroep.

Voor Berghuis is zijn afwezigheid een aderlating in de strijd om het MVP-schap in de Eredivisie. Daarin staat hij op gelijke hoogte met Dusan Tadic (beiden waren bij 28 doelpunten betrokken), maar de aanvoerder van de Amsterdammers kan de komende twee duels (FC Emmen en dus Feyenoord) wel gewoon spelen. In de strijd om de vijfde plaats kan Berghuis alleen tegen Heracles Almelo en RKC Waalwijk nog in actie komen.

Lees ookErediVisie: Bergernis

Voor Berghuis betekent zijn schorsing overigens ook dat hij geen erehaag zal hoeven vormen voor Ajax. Als de Amsterdammers volgens verwachting komend weekend officieel kampioen worden tegen FC Emmen, dan is het gebruikelijk dat de laatste ploegen nog een erehaag vormen voor de aftrap. Maar of Feyenoord die geste zal maken in een vermoedelijk opnieuw met deels gevulde Kuip, is maar zeer de vraag. Berghuis is in elk geval niet van de partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen