'Clean sheet-koning Gorter geniet belangstelling Vitesse'

26 april 2021 – Jay Gorter heeft zich in de belangstelling gespeeld van Vitesse, zo weet RTV Oost maandagmiddag te melden. De twintigjarige doelman van Go Ahead Eagles is bij de nummer vier van de Eredivisie in beeld als opvolger van Remko Pasveer, die na de zomer aan de slag gaat bij Ajax. Eerder werd de clean sheet-koning van de Eerste Divisie al in verband gebracht met de Amsterdamse club en Feyenoord.

'Clean sheet-koning Gorter geniet belangstelling Vitesse'

Gorter maakt in zijn eerste seizoen als eerste doelman van Go Ahead Eagles veel indruk. Met recht mag hij zich een van de revelaties van de Eerste Divisie noemen. Gorter hield afgelopen vrijdag alweer voor de 24ste keer dit seizoen zijn doel schoon, waarmee hij het vijftig jaar oude record van Tonny van Leeuwen brak. In slechts tien competitiewedstrijden die hij deze jaargang speelde, kreeg hij een of meerdere doelpunten om de oren.

De belangstelling van Vitesse voor Gorter werd ook besproken in de laatste uitzending van De Oosttribune. "Vandaag heb ik geprobeerd met hem in contact te komen over de belangstelling van Vitesse, want Pasveer gaat natuurlijk naar Ajax. En Vitesse heeft volgens mij wel nadrukkelijke belangstelling voor Gorter. Hij schetste dat we best wel goede bronnen hadden, dus dat kon nog weleens beklonken gaan worden", zei verslaggever Tijmen van Wissing, die ervan uitgaat dat Gorter zijn loopbaan in elk geval niet voortzet in Rotterdam. "Feyenoord heeft denk ik het geld niet voor Gorter."

Ajax was een van de clubs waarmee Gorter de voorbije tijd in verband werd gebracht. De Amsterdammers trokken onlangs Pasveer aan en het is nog maar de vraag of zij de komende transferperiode nog een doelman aan het keepersgilde willen toevoegen. Bij Vitesse moet door het vertrek van Pasveer de vacature onder de lat nog worden ingevuld.

Eredivisie

gerelateerd