Zidane en Tuchel twijfelen niet aan integriteit van Makkelie

26 april 2021 – Zinédine Zidane ziet geen reden om te twijfelen aan de integriteit van Danny Makkelie. De Nederlandse scheidsrechter is door de UEFA aangewezen om dinsdag de wedstrijd tussen Real Madrid en Chelsea in de halve finale van de Champions League in goede banen te leiden. In Spanje wordt gevreesd dat de Europese voetbalbond via Makkelie wraak wil nemen voor de Super League-deelname van De Koninklijke, maar Zidane gelooft daar niet in.

Zidane en Tuchel twijfelen niet aan integriteit van Makkelie

De Franse oefenmeester van Real Madrid werd maandag tijdens de gebruikelijke persbijeenkomst richting een Champions League-wedstrijd gevraagd of hij vreest voor een reprimande van de UEFA. "De scheidsrechter gaat zijn werk doen en wij gaan op het veld ons werk doen. Dat is het enige wat belangrijk is, de rest doet er niet toe. Het heeft geen nut om aandacht te besteden aan zaken waar we geen controle over hebben of dingen die tegen kunnen zitten."

Real Madrid is een van de twaalf clubs die ruim een week geleden aankondigde een Super League te starten. De exclusieve competitie stortte al binnen 48 uur in. Bijna alle clubs hebben zich inmiddels teruggetrokken uit het controversiële project. Dat geldt echter niet voor de club uit Madrid. Ook FC Barcelona en Juventus maken nog officieel deel uit van de Super League.

Tuchel
Thomas Tuchel, trainer van Chelsea, werd maandag eveneens geconfronteerd met het complot dat rondgaat in Spanje. De Duitse trainer sluit zich aan bij de woorden van Zidane en vertrouwt erop dat de wedstrijd tussen Real Madrid en Chelsea eerlijk zal verlopen. "Ik heb 100 procent vertrouwen in de scheidsrechter en de UEFA. We hebben de beste scheidsrechters nodig en ik vertrouw erop dat de scheidsrechter zal proberen zo goed mogelijk te fluiten. Ik kan me niet voorstellen dat een team zal worden bevoordeeld of benadeeld vanwege een sportpolitieke discussie. Daar wil ik niet eens over nadenken, want in mijn ogen bestaat dat niet."

UEFA Champions League

gerelateerd