Napoli dringt top vier binnen, Juventus zakt naar plek vijf

26 april 2021, 20:31

Napoli heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso zette de uitwedstrijd tegen Torino om in een 0-2 zege en nestelde zich zodoende op de gedeelde derde plaats in de Serie A.

Inter wordt kampioen en Napoli gaat samen met Atalanta, AC Milan, Juventus en Lazio uitmaken wie de overige drie Champions League-tickets verovert. Dat is althans de verwachting met nog een handvol speelrondes te gaan in de Italiaanse competitie. Afgaande op de vorm van de clubs is de kans groot dat Napoli in de top vier eindigt.

De ploeg van Gattuso is namelijk in uitstekende doen. Begin deze maand werd er weliswaar verloren van Juventus (2-1), maar tegen AC Milan (0-1 winst), AS Roma (0-2 winst), Inter (1-1) en Lazio (5-2) werden wel punten gepakt. Bovendien heeft Napoli in het competitieslot op papier geen zwaar programma. Waar de concurrenten elkaar nog één keer of vaker treffen, speelt de club uit Napels nog louter tegen clubs die lager op de ranglijst staan.

Torino is een van die clubs. De tweede club uit Turijn strijdt dit seizoen tegen degradatie en slaagde er maandag niet in om Napoli punten afhandig te maken. De bezoekers uit Napels schoten uit de startblokken en kwamen via Tiemoué Bakayoko (afstandsschot) en Victor Osimhen (counter) binnen dertien minuten op een 0-2 voorsprong.

De comfortabele voorsprong werd niet meer weggegeven door Napoli, dat via Piotr Zielinski en Lorenzo Insigne nog twee keer het houtwerk raakte. Bij het dolende Torino ging in de slotfase Rolando Mandragora er nog af nadat hij twee gele kaarten kreeg. Met tien tegen elf was er voor de thuisploeg helemaal geen beginnen meer aan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen