AC Milan moet nu zelfs vrezen voor Champions League-ticket

26 april 2021, 22:39   Bijgewerkt: 26 april 2021, 23:06

AC Milan dreigt het historisch sterk gestarte seizoen rampzalig te eindigen. De titeldroom spatte al een tijdje geleden uiteen, maar nu komt ook deelname aan de Champions League in het geding. Maandagavond werd er met 3-0 verloren van directe concurrent Lazio, waardoor de ploeg van trainer Stefano Piolo de derde plaats met twee andere clubs moet delen.

In Rome trad AC Milan net zoals in de laatste twee wedstrijden aan zonder Zlatan Ibrahimovic, die vanwege een blessure uit de roulatie is. Zonder te spelen wist de Zweedse ster maandag toch de headlines te halen. De UEFA maakte bekend een onderzoek te zijn gestart naar een vermeend financieel belang van Ibrahimovic in een gokbedrijf.

Zonder Ibrahimovic speelde de club uit Milaan een hemeltergend zwakke wedstrijd. Met name in de eerste helft was het niet om aan te gluren wat de bezoekers lieten zien. Zij keken al na 78 seconden tegen een achterstand aan. Joaquín Correa opende de score en was niet veel later ook dicht bij een tweede doelpunt, maar ditmaal wist Gianluigi Donnarumma wel redding te brengen.

Lazio, met Wesley Hoedt de hele wedstrijd op de bank, leek vlak voor rust alsnog op 2-0 te komen. Manuel Lazzari was het eindstation van een tegenaanval en schoof de bal onder Donnarumma door, maar zag zijn doelpunt na inmenging van de VAR vanwege buitenspel afgekeurd worden. De video-scheidsrechter greep ook in toen Correa vlak na rust zijn tweede van de avond maakte, maar de vermeende overtreding op Hakan Calhanoglu werd niet bestraft.

AC Milan, dat vorige week woensdag thuis tegen Sassuolo ook al een nederlaag leed, slaagde er niet in om zich in de wedstrijd terug te vechten. Het was simpel weg te weinig wat de Rossoneri lieten zien. Lazio besliste vlak voor tijd de wedstrijd via Ciro Immobile, die een paar minuten daarvoor met een stift het houtwerk al had geraakt. Franck Kessié raakte met een poging het aluminium, maar zelfs een eretreffer zat er niet in voor AC Milan.

AC Milan maakt zich nu op voor een heel spannend slot van de competitie. Met nog vijf wedstrijden te gaan deelt Milan de derde plaats met Napoli en Juventus. Nummer zes Lazio volgt op vijf punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.