Gullit ziet Foden imponeren: "Een hele on-Engelse speler"

27 april 2021 – Met een geweldige spelersgroep maakt Manchester City dit seizoen grote indruk. De ploeg van Pep Guardiola won zondag de League Cup, stevent af op het kampioenschap en staat daarnaast in de halve finales van de Champions League. Ruud Gullit ziet dat de pas twintigjarige Phil Foden een belangrijke rol speelt in het team.

Gullit ziet Foden imponeren: "Een hele on-Engelse speler"

Foden speelde dit seizoen al vijftig duels voor City in alle competities en wordt steeds belangrijker in de ploeg, ziet Gullit. Guardiola liet hem op zijn zestiende debuteren en ziet dat er nu al een volwassen speler staat. "Pep is heel secuur met hem omgesprongen. Hij ging in en uit het team", zegt Gullit tegen De Telegraaf. De voormalig topspeler denkt dat het een voordeel voor Foden is dat zijn ploeggenoten zo'n hoog niveau halen. "Hij heeft het beste niveau om zich heen wat je maar kan bedenken. Dan ga je groeien, hè."

Gullit begrijpt wel waarom Guardiola zo gek is op het Engelse talent. "Foden is een heel on-Engelse speler. Dat soort types kreeg in het verleden, vooral bij Engelse coaches, nooit de ruimte. Engelsen wilden kerels in hun Premier League-team, groot en sterk." Volgens Gullit is Foden een uitzondering, omdat hij wel het vertrouwen geniet bij een Engelse topclub. De kans is groot dat hij woensdag ook weer in de basis staat tegen Paris Saint-Germain.

"Ze werden zelden gewaardeerd. Veel was gestoeld op het fysieke, dat is gelukkig allemaal veranderd, mede dankzij Europese trainers als Pep die het wel in zulke spelers zien zitten. Mason Mount is bij Chelsea ook zo'n jongen", ziet Gullit. "Hij had de pech dat Frank Lampard niet bij iedereen goed lag. Als Frank dan het talent Mount liet spelen, zeiden ze: 'Je zoon stel je altijd op…'

Premier League

gerelateerd