Deal beklonken: Nagelsmann voor 25 miljoen euro naar Bayern

27 april 2021, 10:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is zeer ongebruikelijk, maar Bayern München legt fors geld op tafel voor een nieuwe hoofdtrainer. De Duitse topclub is met RB Leipzig akkoord over de transfer van Julian Nagelsmann (33), die wordt gezien als de kroonprins van het Duitse trainersgilde. Nagelsmann wordt bij Bayern de opvolger van Hansi Flick. Bayern heeft zijn komst dinsdagochtend wereldkundig gemaakt.

Leipzig en Bayern melden dinsdag dat de transfer van Nagelsmann naar Bayern rond is. Bayern zal 25 miljoen euro op tafel leggen voor de hoofdcoach, die een vijfjarig contract zal tekenen. Het bedrag kan door bonussen echter nog oplopen tot ongeveer dertig miljoen euro. De verbintenis van Flick zal in de papierversnipperaar terechtkomen. Ook onder meer Tottenham Hotspur had belangstelling voor de coach, maar was kansloos.

Bayern zocht een nieuwe coach voor het komende seizoen, omdat Flick eerder aankondigde na dit seizoen alweer te vertrekken bij de aankomend kampioen van de Bundesliga. Normaliter wordt hij na het EK van de komende zomer aangesteld als opvolger van Joachim Löw als bondscoach van Duitsland, al is zijn relatie met technisch directeur Hasan Salihamidzic ook verre van optimaal in München.

Nagelsmann is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij RB Leipzig, nadat hij eerdere furore maakte bij 1899 Hoffenheim. Samen met Alfred Schreuder was hij daar lang verantwoordelijk voor het eerste elftal en maakte in die periode dusdanig veel indruk, dat hij al snel de kroonprins van het Duitse voetbal werd. Ook Bayern was zo onder de indruk van hem, dat het ver is gegaan om hem in te lijven. Vanaf 1 juli zal hij de scepter zwaaien bij de koploper van de Bundesliga.

Volgens Oliver Mintzlaff, de technisch directeur van RB Leipzig, wilde de jonge Duitse trainer zelf de stap maken. "Na de ophef over de trainerssituatie kwam Julian zelf naar ons toe. Hij vertelde ons dat het één van zijn jongensdromen was om ooit Bayern München te coachen. Hij wilde erg graag naar München verhuizen nu dit buitenkansje beschikbaar was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen