Flick dankbaar: "Het was een eer om hier hoofdtrainer te zijn"

27 april 2021, 11:38

Hansi Flick heeft in totaal krap twee jaar aan het roer gestaan bij Bayern München, maar nu gaat hij zijn positie afstaan aan Julian Nagelsmann. Twee weken geleden maakte de trainer, die waarschijnlijk de positie als bondscoach van Duitsland op zich gaat nemen na het aankomende EK, al bekend dat hij zal vertrekken bij de Zuid-Duitsers. In een persbericht blikt de oefenmeester terug op zijn periode bij Bayern .

"De afgelopen twee jaar zal ik nooit meer vergeten. Ik heb echt genoten van de emoties, de overwinningen, de titels, maar ook van het dagelijkse werk op het veld. Het was een toptijd", vertelt Flick in het persbericht. Flick werd trainer van FC Hollywood in november 2019, toen zijn voorganger Niko Kovac werd ontslagen door de aanhoudende slechte resultaten.

Vorig seizoen pakte het Bayern München van Flick de landstitel, Duitse beker en de Champions League-titel. Later kwamen daar nog de Duitse en Europese supercups en de wereldbeker voor clubs bovenop. Daar complimenteert de trainer zijn team voor. "Een coach is niets zonder zijn team en ik had het geluk om fantastische spelers hier in München te ontmoeten en een staf en een team van coaches die ongelooflijke dingen deden."

Iets wat Flick wel jammer vond in zijn periode bij de club uit Zuid-Duitsland, is dat hij geen één van zijn successen heeft kunnen vieren met de supporters van de club. Elke huldiging ging tot nu toe zonder publiek. "Ik heb ze bij elke wedstrijd echt gemist. Toch wens ik Bayern het allerbeste voor in de toekomst. Het was een eer om hier krap twee jaar hoofdtrainer te zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen