Spanje-trip Steijn houdt gemoederen bij NAC bezig

27 april 2021 – Het is onrustig bij NAC Breda. De Brabanders zijn nog in de race voor promotie naar de Eredivisie, maar moet het stellen zonder Maurice Steijn. De trainer is zaterdag na het verloren duel met Excelsior naar Spanje gevlogen omdat hij zakelijke dingen moet regelen. Dat heeft de trainer bevestigd aan De Gegenpressing Podcast van BN DeStem.

Spanje-trip Steijn houdt gemoederen bij NAC bezig

Voordat Steijn dat bevestigde, kwam het nieuws al naar buiten bij een podcast van NAC-fansite Rats. Het zorgde voor grote ophef bij de fans van NAC, die de trainer verwijten dat hij in deze spannende fase zijn ploeg in de steek laat. Bovendien slaat Steijn het overheidsadvies om niet naar het buitenland te reizen, in de wind. De Rijksoverheid adviseert bovendien om na terugkomst van een reis naar Spanje, tien dagen in quarantaine te gaan. Als Steijn dat inderdaad doet, is hij nog langer niet inzetbaar voor NAC.

Een woordvoerder van de club heeft bij fansite B-Side Rats gereageerd op het feit dat Steijn naar het buitenland is gegaan. Hij laat weten dat 'de club de ontstane ophef betreurt'. Volgens de woordvoerder heeft Steijn enkele zakelijke en privé-verplichtingen open staan op Ibiza die al een tijd afgehandeld moeten worden. Die afhandelingen konden niet op een later moment plaatsvinden, waardoor Steijn nu moest afreizen naar Spanje.

Stijn was zaterdag zodoende niet aanwezig bij het oefenduel van de NAC-reserves met de Roda JC-wissels. NAC won die wedstrijd met 2-0. Momenteel nemen Edwin de Graaf en Hans Visser, de assistenten van Steijn, de honneurs waar op het trainingsveld. NAC komt pas maandag weer in actie in de Eerste Divisie, tegen NEC. NAC staat momenteel vijfde in de Eerste Divisie en is bezig aan een zeer moeizaam seizoen.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd