Tuchel absoluut niet blij met nieuwe opzet Champions League

27 april 2021 – Terwijl de voetbalwereld vorige week in oproer kwam vanwege de Super League, bevestigde de UEFA het plan om de Champions League een nieuwe opzet te geven. Vanaf het seizoen 2024/25 zal er geen groepsfase meer plaatsvinden, maar één grote competitie in de beginfase van het toernooi. Chelsea-trainer Thomas Tuchel is er geen voorstander van.

Tuchel absoluut niet blij met nieuwe opzet Champions League

De nieuwe opzet, die bij de UEFA het 'Zwitserse model' wordt genoemd, betekent dat er geen 32 teams mee zullen doen aan het eindtoernooi, maar 36. Ook zal de groepsfase geschrapt worden, daar maakt de UEFA nu één grote competitie van. Dit alles betekent dat participerende clubs meer wedstrijden moeten spelen. Voorheen waren dat er minimaal zes, met de nieuwe opzet is dat aantal verhoogd naar tien. "We krijgen steeds meer wedstrijden op ons bord gelegd, maar de kwaliteit gaat daardoor niet vooruit", zegt Tuchel tegen Sky Sports.

De Duitse hoofdtrainer was duidelijk geïrriteerd door de wijzigingen. "Hebben ze navraag gedaan naar deze wijzingen bij iemand in de voetbalwereld? Een trainer of een speler misschien? Dat denk ik niet", licht de oefenmeester toe. "Ik ben niet blij met deze opzet, absoluut niet. Ik ben ook nooit betrokken geweest bij het doorvoeren van dit systeem."

Dinsdagavond neemt Chelsea het in Spanje op tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League, om daar te komen heeft de ploeg hard gewerkt. "Het is de moeilijkste competitie van Europa. Wij hebben gevochten om hier te staan en verdienen het dus ook om in de halve finales te staan. Daardoor is ons zelfvertrouwen ook erg hoog." Vorig seizoen stond Tuchel ook in de halve finales van de Champions League, toen haalde hij zelfs de eindstrijd met Paris Saint-Germain. Daarin was Bayern München te sterk.

UEFA Champions League

gerelateerd