'Leipzig had Ten Hag in vizier, maar kiest voor Marsch'

27 april 2021, 12:42

Erik ten Hag was serieus in beeld bij RB Leipzig, dat op zoek gaat naar een nieuwe trainer nu Julian Nagelsmann is weggekocht door Bayern München. De Zuid-Duitsers hebben de 33-jarige trainer voor 25 miljoen euro gekocht van Leipzig en hebben nu hun oog laten vallen op Jesse Marsch.

Transferspecialist Fabrizio Romano heeft via Twitter laten weten dat Leipzig de 47-jarige Marsch wil gaan contracteren als nieuwe trainer. De Amerikaan is momenteel trainer van Red Bul Salzburg en kan dus promotie gaan maken in het Red Bull-concern. Eerder werkte hij al als assistent van Ralf Rangnick bij Leipzig, waardoor hij dus gaat terugkeren bij zijn oude club. Marsch werkt sinds de zomer van 2019 bij Salzburg, waarmee hij al de titel en de beker won. Vanaf de zomer mag hij zich gaan bewijzen als hoofdtrainer in de Bundesliga.

Volgens Romano was ook Erik ten Hag in beeld bij Leipzig. De trainer van Ajax werd ook al in verband gebracht met Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach. Ook bij Tottenham Hotspur staat de coach van de Amsterdammers op de lijst. Die club zoekt ook een hoofdtrainer na het ontslag van José Mourinho. Momenteel is Ryan Mason bij de Engelsen interim-coach. Hij verloor zondag de League Cup-finale van Manchester City.

Volgens Romano is het inderdaad zo dat Hansi Flick op weg is naar de Duitse bond. Daar moet hij na het EK Joachim Löw gaan opvolgen. Flick had nog een doorlopend contract in München, maar die verbintenis is verscheurd door de komst van Nagelsmann.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen