Cambuur-directeur: "Verplichte testen toch een hindernis"

27 april 2021 – SC Cambuur mag vrijdag weer fans verwelkomen in het eigen stadion, als De Graafschap op bezoek komt. De Leeuwarders mochten aanvankelijk 1350 supporters verwelkomen, maar hebben dat aantal opgeschaald naar 2500. De club heeft daarvoor toestemming gekregen van de burgemeester.

Cambuur-directeur: "Verplichte testen toch een hindernis"

"Burgemeester Buma heeft toestemming van Den Haag gekregen om meer mensen in het stadion toe te laten", zegt Cambuur-directeur Ard de Graaf tegen de Leeuwarder Courant. Voor Cambuur is het mooi nieuws dat er nu meer fans aanwezig mogen zijn. "En dat betekent dat mensen die nu uitgeloot waren en op een wachtlijst kwamen, alsnog naar het stadion kunnen. Eigenlijk hebben we hiermee dezelfde situatie als in september."

Seizoenskaarthouders die zich niet hebben aangemeld of die pech hebben gehad, maken nu alsnog kans om een kaart te bemachtigen voor vrijdag. Er mogen 2500 fans naar binnen, terwijl er aanvankelijk minder dan 2500 fans zich hadden aangemeld voor de eerste ronde kaarten. "Dat klopt", zegt De Graaf. "Het verplichte testen voor de wedstrijd is klaarblijkelijk toch een hindernis voor veel fans."

De Graaf weet dan ook niet of alle kaarten nog de deur uit zullen gaan. "Het is kort dag, mensen moeten zich aanmelden, een testafspraak maken, er komt nogal wat bij kijken." Voor Cambuur staat er vrijdag niets meer op het spel: de ploeg van Henk de Jong werd afgelopen vrijdag kampioen.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd