Guardiola vreest PSG: "Pas geslapen toen ik niet aan ze dacht"

27 april 2021 – Pep Guardiola houdt zijn hart vast in aanloop naar het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain. De Spaanse oefenmeester hoopt in het tweeluik met de Fransen zijn Manchester City naar de finale te loodsen, maar hij vreest voor de twee supersterren die PSG in de gelederen heeft. Guardiola is bang voor de razendsnelle omschakelingen van de Parijse grootmacht.

Guardiola vreest PSG: "Pas geslapen toen ik niet aan ze dacht"

"Ik probeerde gisteravond goed te slapen", begon Guardiola op de persconferentie. "Dat lukte pas toen ik niet aan hun spelers dacht. We zullen ze proberen te stoppen en als ploeg goed te gaan verdedigen, maar we zullen natuurlijk wel iets moeten aanpassen aan onze speelstijl. Tegelijkertijd heeft het ook weer geen zin om niet te gaan spelen zoals we altijd spelen. Toch is het normaal om je iets aan de tegenstander aan te passen, want PSG heeft enorm veel wapens. We zullen zeker weten een paar counters te verduren krijgen."

Vooral van Neymar is Guardiola onder de indruk. De twee werkten in het verleden samen bij FC Barcelona. "Barcelona had zeker weten twee of drie keer vaker de Champions League hebben gewonnen als hij was gebleven. Hij, Lionel Messi en Luis Suárez... Ze waren de besten. Uiteindelijk vertrok hij naar Parijs. Een slechte beslissing? Nee hoor, het lijkt me een leuke club. Ik ben een bewonderaar van Neymar. Hij maakt een feestje van voetbal."

Manchester City hoopt dit jaar voor de eerste keer in de clubhistorie de Champions League te winnen. "Wij horen niet bij de elite van de Champions League, maar daar willen we wel bij horen", is de Catalaan stellig. "De Premier League is de belangrijkste competitie, maar de Champions League de leukste." De winnaar van het duel van woensdagavond treft de winnaar van Real Madrid - Chelsea.

UEFA Champions League

gerelateerd