Enorme opluchting voor PSG: sterspeler fit voor kraker

27 april 2021 – Paris Saint-Germain kan in de halve finale van de Champions League 'gewoon' een beroep doen op superster Kylian Mbappé. De 22-jarige snelheidsmaniak moest na afgelopen weekend vrezen dat hij het duel met Manchester City aan zich voorbij moest laten gaan, maar Mauricio Pochettino kan alsnog een beroep doen op zijn sterspeler.

Enorme opluchting voor PSG: sterspeler fit voor kraker

Dat bevestigde Pochettino op de voorbereidende persconferentie. "Hij heeft een tik gekregen, maar we denken dat het niet ernstig is. Hij is er rustig onder, al heeft hij wel pijn." Afgelopen weekend tegen Metz moest Mbappé zich voor het einde laten wisselen omdat hij last had van zijn bovenbeen. Het kwetsuur blijkt tijdig hersteld voor het thuisduel in het Parc des Princes.

Dat zal een enorme opluchting zijn voor Paris Saint-Germain. De 22-jarige Fransman was dit seizoen in de Ligue 1 al 25 keer trefzeker. Ook in de Champions League schiet hij met scherp: in de eerste negen wedstrijden was hij al achtmaal trefzeker. Daarmee had hij een enorm aandeel in het bereiken van de halve finale. In de kwartfinale was hij de grote man aan de kant van PSG, dat Bayern München uitschakelde.

In de halve finale treft PSG Manchester City. De Fransen hopen dit jaar voor het eerst de Champions League te winnen, nadat het vorig jaar in de finale verloor van Bayern München. In de andere halve finale staan Real Madrid en Chelsea tegenover elkaar.

UEFA Champions League

gerelateerd