De Koning leeft mee met VVV: "Tegen Ajax onder de 13 houden"

27 april 2021 – Hans de Koning leeft mee met de verrichtingen van zijn oud-werkgever VVV-Venlo, dat na zijn ontslag de weg omhoog nog altijd niet heeft weten te vinden. Tegen Sparta leden de Limburgers afgelopen weekend alweer de elfde competitienederlaag op rij, een negatief record voor de club. De Koning hoopt dat zijn oude werkgever zich alsnog weet te handhaven.

De Koning leeft mee met VVV: "Tegen Ajax onder de 13 houden"

Speciaal voor Koningsdag trok een cameraploeg van ESPN richting de woonplaats van de ontslagen trainer, die het te doen heeft met 'zijn jongens'. "Uiteindelijk doet het je toch wat. Ik zit continu met ze mee te rekenen. Heracles-uit, daar zou een puntje heel mooi zijn", noemt hij als voorbeeld. "Dan moet je RKC in eigen huis proberen te winnen en daarna naar Ajax."

De ontmoeting met Ajax in Venlo werd voor VVV een nachtmerrie. "Ze moeten daar maar proberen het onder de dertien te houden", doelde hij op de historische 0-13 nederlaag van eerder dit seizoen. "Emmen-thuis, de laatste, die moet je winnen en dan kan je de play-offs halen of misschien nog wat hoger." VVV bezet momenteel zelf plaats zeventien, vlak achter nummer zestien FC Emmen.

De Koning is niet kwaad op VVV, nadat de club hem ruim een maand geleden verving voor Jos Luhukay. "Ik ben ook op niemand boos geweest. Na mijn laatste wedstrijd werd gezegd dat ik niet ter discussie stond, maar er is toen wel iets gebeurd binnen de club. Dat is een mechanisme waar je niks aan doet. Sommigen hebben dan liever dat ze daarna verliezen, maar zo zit ik er niet in."

Eredivisie

gerelateerd