Beste team halve finale CL telt waarde van bijna miljard euro

27 april 2021 – De allergrootste sterren ter wereld nemen het deze week tegen elkaar op in het teken van de halve finales van de Champions League. Met Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain en Real Madrid bestaat de halve eindstrijd over een ijzersterk deelnemersveld. Manchester City blijkt hofleverancier in het samengestelde sterrenensemble.

Beste team halve finale CL telt waarde van bijna miljard euro

De website Transfermarkt besloot de meest waardevolle spelers van de vier teams in één elftal te verenigen. Met vier spelers heeft RManchester City de grootste bijdrage in het superteam: Joao Cancelo (50 miljoen), Kevin de Bruyne (100 miljoen), Raheem Sterling (100 miljoen) en Rodri (70 miljoen) vertegenwoordigen een torenhoge vraagprijs. 

Toch zijn de spelers van de Engelse grootmacht niet de meest waardevolle in het elftal. Dat is namelijk Kylian Mbappé, die volgens de website een waarde van 160 miljoen euro vertegenwoordigd. Dat is overigens twintig miljoen euro minder dan het bedrag waarvoor Paris Saint-Germain het toptalent oppikte bij AS Monaco. Chelsea is slechts met één speler vertegenwoordigd: linksback Ben Chilwell.

De totale transfersom van het sterrenteam bedraagt liefst 925 miljoen euro. Real Madrid en Chelsea nemen het dinsdagavond tegen elkaar op in strijd om het eerste ticket voor de finale. Woensdagavond staat de ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en Manchester City gepland.

UEFA Champions League

gerelateerd