'Faber aan de slag bij door corona geteisterd Jong PSV'

27 april 2021, 19:23

Ernest Faber krijgt opnieuw een andere rol binnen PSV. De hoofd jeugdopleidingen van de Eindhovenaren gaat de komende tijd aan de slag als interim-coach bij Jong PSV, dat de laatste weken wordt geteisterd door een corona-uitbraak. Faber leidt de komende dagen de trainingen en zit vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk op de bank.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Faber gaat aan de slag als vervanger van hoofdcoach Peter Uneken, die eveneens besmet is geraakt. De ontmoeting met TOP Oss van afgelopen weekend moest al worden afgelast wegens een uitbraak in de selectie van de beloftenploeg. Komende vrijdag gaat Jong PSV op bezoek bij Telstar.

Faber, die als speler veertien seizoenen onder contract stond bij PSV, vervulde de laatste jaren veel functies binnen de club. Zo was hij jeugdtrainer, assistent-coach, hoofd van de jeugdopleiding en interim-hoofdtrainer. Vorig seizoen stond Faber nog aan het roer nadat Mark van Bommel werd ontslagen. Hij leidde de club uiteindelijk naar de derde plaats.

Faber stond in zijn loopbaan drie keer op eigen benen: bij FC Eindhoven, NEC en FC Groningen. Tevens fungeerde hij als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, waar hij de rechterhand was van Bert van Marwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen