'PSV hoort vraagprijs: Pröpper bovenaan lijstje'

27 april 2021, 21:14   Bijgewerkt: 27 april 2021, 23:16

Davy Pröpper moet komend seizoen het middenveld van PSV komen versterken. De 29-jarige middenvelder speelde in het verleden al twee seizoenen in Eindhoven en zal het spel van de nummer twee van de Eredivisie vorm moeten gaan geven. Pröpper komt dit seizoen, mede door blessureleed, nauwelijks aan speeltijd toe bij Brighton & Hove Albion. De negentienvoudig international ziet een transfer ook wel zitten.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Pröpper maakte in 2015 de overstap van Vitesse naar PSV, waar hij twee succesvolle seizoenen beleefde. In zijn eerste seizoen kroonde hij zich direct tot landskampioen. Pröpper groeide uit tot vaste internatonal en verdiende in 2017 een transfer naar de Premier League.

Hoewel hij in zijn eerste jaren een vaste waarde was op Engelse bodem, zou Pröpper niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Eindhoven staan. PSV is echter afhankelijk van het bereiken van Champions League-voetbal. Momenteel is de ploeg van Roger Schmidt als nummer twee op koers voor het pakken van een voorrondeticket.

Voor Pröpper dient komende zomer namelijk een transfersom worden betaald, omdat hij nog tot de zomer van 2023 vastligt bij de huidige nummer zeventien van de Premier League. De middenvelder zou voor een bedrag van rond de tien miljoen euro op te pikken zijn. Brighton nam Pröpper vier jaar geleden nog voor vijftien miljoen euro over.

Pröpper was in zijn eerste jaren vaste waarde, maar komt de laatste maanden nog nauwelijks aan speeltijd toe. De afgelopen drie maanden kwam hij tot slechts veertien minuten in de competitie. In totaal staat de teller pas op zeven optredens, waarin hij nog niet trefzeker was. Pröpper kampte dit seizoen al met een kuitblessure en klachten aan zijn lies.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen