Invaller Ziyech kan gelijkspel tegen Real Madrid niet voorkomen

27 april 2021 – Het eerste gedeelte van het tweeluik tussen Real Madrid en Chelsea is geëindigd in een gelijkspel (1-1). Onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie bewaarden beide ploegen alle spanning daarmee voor volgende week woensdag, als een van de twee ploegen zich verzekert van een plek in de finale van de Champions League.

Invaller Ziyech kan gelijkspel tegen Real Madrid niet voorkomen

Topfavorieten zijn ze eigenlijk al heel het seizoen niet, Real Madrid en Chelsea. Waar De Koninklijke in de groepsfase met pijnlijke nederlagen tegen Shakhtar Donetsk aantoonde niet zo heersend te zijn als in de topjaren, presteren The Blues al heel het seizoen uiterst wisselvallig. Toch staan beide ploegen mooi in de halve finale van de Champions League, waarin zij een ticket naar de finale tegen Paris Saint-Germain of Manchester City hopen af te dwingen. 

De eerste slag om die finaleplaats eindigde dinsdagavond onbeslist. Chelsea begon ijzersterk, maar bleef uiteindelijk perfect in balans met de Spaanse grootmacht. Beide ploegen scoorden eenmaal, waardoor er voor volgende week nog niets beslist is. Het lichte voordeel is voor Chelsea, dat met een uitdoelpunt een betere uitgangspositie vergaarde. Toch zal vooral Chelsea balen van de remise. De Londenaren waren de betere partij en hadden eigenlijk moeten profiteren van het matige optreden van de thuisploeg, maar het bleef 1-1.

Het waren doelpunten zoals die in de halve finale van de Champions League horen te worden gemaakt. Het was Christian Pulisic die na een knappe solo Real-doelman Thibaut Courtois omspeelde en Chelsea zo al vroeg op voorsprong kon schieten, maar zijn kunststukje werd overvleugeld door de weergaloze treffer van Karim Benzema. Nadat Raphael Varane de bal terugkopte, kon Benzema met een wonderschone volley voor de 1-1 zorgen. De Franse spits schoot zichzelf daarmee naar de vierde plaats op de all-time topscorerslijst, op gelijke hoogte met Raúl (71 goals). Alleen Cristiano Ronaldo (134), Lionel Messi (120) en Robert Lewandowski (73) scoorden vaker in de Champions League.

Bij de Londenaren begon Hakim Ziyech begon net als afgelopen weekend op de reservebank. De 28-jarige technicus kwam een halfuur voor het einde binnen de lijnen, net als de van een blessure teruggekeerde Eden Hazard bij Real Madrid. Ziyech was met een goed genomen vrije trap nog het dichtst bij een bijdrage aan een belangrijke goal, maar die kwam er niet. Een heerlijke, onvoorspelbare climax volgende week is daarmee gegarandeerd.

UEFA Champions League

gerelateerd