Tuchel: "Op basis van eerste helft hadden we moeten winnen"

27 april 2021 – Chelsea was dinsdagavond de betere partij in de halve finale op bezoek bij Real Madrid, maar het heenduel in de Champions League eindigde onbeslist. Dankzij goals van Christian Pulisic en Karim Benzema werd het 1-1. Thomas Tuchel besefte na afloop dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan.

Tuchel: "Op basis van eerste helft hadden we moeten winnen"

"Op basis van de eerste helft verdienden we het om te winnen", aldus Tuchel na afloop op de persconferentie. "We hadden een erg sterke eerste helft, met grote kansen en sterk spel. Helaas scoorden zij uit een standaardsituatie, het was het enige wat ze hebben gekregen. We hebben ze verder geen een kans gegeven om te scoren", constateerde de Duitser.

"Het was een teleurstellende tussenstand bij rust", besefte Tuchel. "We moesten rustig blijven en niet ons vertrouwen verliezen. Na rust was het erg tactisch en je kon zien dat we erg moe waren. We hadden namelijk maar een paar dagen de tijd om ons te herstellen. Uiteindelijk kunnen we daarom leven met een 1-1 gelijkspel."

Toch vond Tuchel dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan. "We hadden er minstens een meer moeten maken", zei de Duitser. Volgende week woensdag staat de return op het programma. Chelsea is dankzij het uitdoelpunt in het voordeel.

UEFA Champions League

gerelateerd