Ziyech wordt 'overgeslagen' bij Chelsea: "Daar baal ik van"

28 april 2021 – Hakim Ziyech viel dinsdagavond in de halve finale van de Champions League in bij Chelsea op bezoek bij Real Madrid (1-1). De oud-Ajacied kon het verschil niet meer maken voor The Blues en analist Dirk Kuyt zag zelfs dat hij een aantal keer overgeslagen werd in Chelsea-aanvallen. Dat was tegen het zere been van de voormalig Feyenoorder.

Ziyech wordt 'overgeslagen' bij Chelsea: "Daar baal ik van"

Ziyech viel volgens Kuyt namelijk wél 'redelijk goed' in. "Hij zocht meteen naar dreiging naar voren toe", analyseerde de voormalig international van het Nederlands elftal tegenover Ziggo Sport. Ziyech moet zijn kansen pakken, vindt Kuyt. "Daarom was ik ook blij dat hij die vrije trap opeiste. Maar het irriteert dat er een aantal momenten is waarop ze Ziyech tussen de linies kúnnen aanspelen, maar hij toch overgeslagen wordt. Daar baal ik van."

Om de laatste stap te zetten naar de status een absolute basisspeler zijn soms maar kleine dingen nodig. "Een paar momentjes, zoals die belangrijke goal tegen Manchester City", weet Kuyt. "Vandaag speelt hij Eder Militão door de benen. Als hij uit die actie een goal maakt, dan stijg je in de hiërarchie in het elftal, zoals hij bij Ajax ook de regisseur was. Dan krijg je vertrouwen en spelen medespelers je de bal wél aan."

Lees ook: Ziyech maakt in Engeland grote indruk met 'briljant optreden'

Hevige kritiek op Werner
Als Kuyt iemand zou moeten benoemen die hij het liefst uit het elftal van Chelsea zou zien verdwijnen voor Ziyech, komt hij vermoedelijk uit bij Timo Werner. "Hij speelde een heel belangrijke rol in het niet beslissen van de wedstrijd", was de harde analyse van Kuyt over de Duitse spits. "Hij valt tegen en daarom is het opmerkelijk dat hij maar de kansen blijft krijgen en iemand als Ziyech minder. Hij maakt geen gebruik van zijn snelheid, zijn kwaliteit, en dan blijft er weinig over."

UEFA Champions League

gerelateerd