De tops en flops van de halve finale van de Champions League

29 april 2021 – Krijgen we een Engelse Champions League-finale? Die kans is er zeker, weten we na de heenduels in de halve finales van het miljardenbal. Chelsea was de betere en speelde gunstig met 1-1 gelijk bij Real Madrid, terwijl Manchester City niet mocht mopperen met een 1-2 overwinning bij Paris Saint-Germain. Maar wie waren er top en wie waren er flop? FCUpdate.nl zet ze op een rijtje.

De tops en flops van de halve finale van de Champions League


 

Tops

1. Danny Makkelie
"Kan hij zich niet laten neutraliseren en naar de Premier League komen?", schreef het Engelse The Times over het optreden van Danny Makkelie. De Nederlander floot bijna de perfecte wedstrijd, had de VAR niet nodig en kreeg naast uit Engeland ook uit Madrid complimenten voor zijn fluiten. Meestal is slechts één van de partijen erg positief over een scheidsrechter, maar ditmaal dus beide kampen – en dat terwijl er door de Super League-perikelen op voorhand best wat druk op lag

2. Karim Benzema
In het Ronaldo-tijdperk bij Real Madrid stond de Franse spits Karim Benzema immer in de schaduw van de geweldige Portugees. Logisch, want diens cijfers waren krankzinnig, maar dat geldt voor de statistieken voor zijn Franse collega ook. Helemaal na het vertrek van Ronaldo: in 2018/19 maakte Benzema dertig goals (gevolgd door Gareth Bale met 11 treffers), in 2019/20 was hij 27 trefzeker (Sergio Ramos dankzij 7 pingels op 13) en dit seizoen staat de teller alweer op 28 doelpunten, minimaal bijna vijf keer zoveel als elke andere Real-speler. Ongekende cijfers voor Benzema, die in topwedstrijden altijd thuisgeeft, merkten eerder Atlético Madrid, FC Barcelona en dus ook Chelsea dinsdagavond.

3. Mitchel Bakker
Was hij één van de uitblinkers in het Parc des Princes? Zeker niet. Was hij één van de beteren aan de zijde van Paris Saint-Germain? Dat eigenlijk ook niet. Toch verdient Mitchel Bakker een groot compliment. Ga er maar aan staan, als relatief onervaren vleugelverdediger in de halve finale van de Champions League. Bakker viel in de eerste 45 minuten niet uit de toon en betaalde daarmee het vertrouwen van trainer Mauricio Pochettino terug. Na rust ging er wat meer fout bij Bakker, maar eigenlijk deelde de linksback slechts in de malaise bij PSG. Dat zijn teamgenoot Neymar behoorlijk kritisch op hem was, zal Bakker niet hebben geholpen.

Flops

1. Timo Werner
"Hij speelde een heel belangrijke rol in het niet beslissen van de wedstrijd", was het harde oordeel over de normaal meer ingetogen Ziggo Sport-analist Dirk Kuyt. Werner maakte afgelopen weekend eindelijk weer eens een doelpunt, zijn tweede in 2021 voor The Blues, maar is nog allesbehalve betrouwbaar in het team van Thomas Tuchel. Hij hielp twee enorme kansen om zeep en mede daardoor ligt de strijd voor de finale van de Champions League nog helemaal open.

2. Keylor Navas
Hij staat bekend als één van de meest onderschatte spelers van de huidige generatie topspelers: Keylor Navas. De 34-jarige doelman uit Costa Rica tekende deze week bij tot de zomer van 2024, maar liet woensdag ineens zien aan erosie onderhevig te zijn. Halverwege de tweede helft van het duel met Manchester City had hij opmerkelijk genoeg geen antwoord op een indraaiende voorzet van Kevin De Bruyne. Navas kwam veel te laat in actie en kon zich die 1-1 absoluut aanrekenen. Een fout, die bijna naar de categorie 'blunders' toegaat. Daardoor is de kans op een finaleplek en dus de kans op een vierde Champions League-bokaal ineens een stuk kleiner voor Navas.

3. Kylian Mbappé
De verwachtingen rond Kylian Mbappé waren hooggespannen. In de laatste vijf wedstrijden in de Champions League wist de pijlsnelle Franse aanvaller het net immers liefst acht keer te scoren. Het verschil wist Mbappé in de eerste wedstrijd van het tweeluik met Manchester City echter niet te maken. Sterker nog: de aanvaller van Paris Saint-Germain loste geen enkel schot op doel. Dat de belangrijkste Franse sportkrant L'Equipe het optreden van Mbappé beoordeelde met een 3, is veelzeggend.

UEFA Champions League

gerelateerd