'Atalanta Bergamo heeft zes miljoen euro over voor Veerman'

28 april 2021, 08:51

In navolging van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers komt er misschien nog een volgende Nederlander bij Atalanta Bergamo: sc Heerenveen-middenvelder Joey Veerman (22) mag zich namelijk verheugen op interesse van de Serie A-club. Er wordt een bedrag van zo'n zes miljoen euro genoemd.

Dat schrijft het Italiaanse medium Corriere dello Sport althans. Atalanta ziet in Veerman een 'totale middenvelder' en hij moet dezelfde route gaan afleggen als De Roon, die hem in 2015 als aanvoerder oppikte in het Abe Lenstra Stadion. Voor De Roon hoefde het destijds slechts 1,3 miljoen euro te betalen, maar omdat Veerman al 'dicht bij een oproep van Frank de Boer' zou zijn, is het prijskaartje ditmaal fors hoger.

Overigens is dat ook vanwege de sluimerende interesse in de Nederlandse top voor Veerman, die in bijna zestig wedstrijden namens sc Heerenveen veertien doelpunten maakte en vijftien assists gaf. Vooral aan de bal maakt de geboren Volendammers veel indruk: bij een eventuele stap naar Atalanta Bergamo, zal hij vooral moeten werken aan het gedeelte zonder bal. Trainer Gian Piero Gasperini staat bekend om de intense manier van spelen met zijn elftal.

Lees ook: Veerman moet voorbeeld nemen aan Gravenberch en De Jong

Veerman voetbalde eerder voor FC Volendam en liet in de afgelopen maanden al eens doorschemeren open te staan voor een vertrek in de komende zomer. Overigens staat ook verdediger Robin Gosens onder contract bij Atalanta: hij beschikt ook over een Nederlands paspoort, maar is international van en geboren in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen