Lokhoff over Ibiza-reis Steijn: "Kon niks aan veranderd worden"

28 april 2021 – Het is weer eens flink onrustig bij NAC Breda. Na een brandbrief van de eigen fans aan de A-selectie, trainers en directie kwam dinsdag naar buiten dat hoofdtrainer Maurice Steijn deze week naar Ibiza vertrok voor een zakentrip. En dat terwijl de coach in het statement van de fans juist al werd verweten laks te ogen. Nieuwbakker technisch directeur Ton Lokhoff kon aan de al maanden geplande reis helemaal niets meer veranderen.

Lokhoff over Ibiza-reis Steijn: "Kon niks aan veranderd worden"

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem over de opnieuw ontstane onrust. Steijn gaat overigens niet voor zijn plezier, maar voor zaken naar Ibiza. Daardoor mist hij vanwege de quarantaineplicht mogelijk wel het treffen met NEC – en in elk geval de aanloop daar naartoe. "Het was al gepland. De afspraak is gemaakt voor mijn tijd. Mij is het slechts medegedeeld. Er kon niks aan veranderd worden. Verder heb ik het ter kennisgeving aangenomen", legt Lokhoff, die op 1 april is begonnen bij NAC Breda, uit.

Tijdens de contractonderhandelingen met Steijn werd voor deze trip echter al goedkeuring gegeven door NAC Breda. "Je kan er altijd iets van vinden. Tijdens de competitie komt het sowieso ongelegen. Maar nogmaals, toen is dat zo besproken. In de toekomst moeten we ervoor waken dat dit niet opnieuw gebeurt", stelt Lokhoff, die wel aangeeft dat het handiger was van Steijn om het eerder te delen.

Lees ookClubraad NAC Breda uit zorgen in open brief: 'Frustraties bij fans'

"Omdat het al zolang bekend is, had hij het eerder kunnen zeggen. Zeker na een nederlaag (Excelsior thuis 1-2) komt het anders over dan dat je vier keer wint. Dat is het mechanisme in het voetbal", weet de man die overkwam van VfL Wolfsburg. Direct gevolgen voor de positie als trainer van NAC Breda lijkt het overigens niet te hebben. Lokhoff wil zich vooral richten op de play-offs, waartoe de club veroordeeld is na de mindere laatste weken.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd