'Van Bommel in gesprek met Wolfsburg voor opvolging Glasner'

28 april 2021, 12:14

Mark van Bommel (44) wordt serieus in verband gebracht met VfL Wolfsburg. De Nederlandse coach staat hoog op het lijstje van de club van Wout Weghorst als succescoach Oliver Glasner op zijn beurt naar RB Leipzig vertrekt om Julian Nagelsmann op te volgen. Er zou al zelfs zijn gesproken met de voormalig middenvelder van onder andere FC Barcelona en Bayern München.

Dat schrijft BILD en De Telegraaf althans. Het Duitse medium meldt dat Van Bommel in het najaar sprak met VfL Wolfsburg, omdat ze hem aldaar zien als de ideale opvolger voor Glasner. Niet alleen zou Glasner in beeld zijn in Leipzig, ook Bayer Leverkusen en Eintracht Frankfurt hebben naar verluidt interesse in de succescoach, die momenteel op de knappe derde plaats staat met de Duits kampioen van 2009. 

Daarnaast kunnen coach Glasner en algemeen directeur Jörg Schmadtke niet meer door één deur, waardoor VfL Wolfsburg bereid zou zijn om mee te werken aan een vertrek van de oefenmeester. Zijn contract is tot eind april te ontbinden met een clausule van slechts vijf miljoen euro, al is ook een latere overgang dus wel mogelijk, juist vanwege de verminderde werkrelatie.

In Duitsland is men overigens sowieso bezig aan een ongekende trainerscarroussel dit en voor komend seizoen. Bayern München nam dinsdag Julian Nagelsmann over van RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach pikte Adi Hütter op bij Eintracht Frankfurt en bij onder andere Bayer Leverkusen zijn er nog meer vacatures voor het komende Bundesliga-seizoen. Eerder werd ook Erik ten Hag aan enkele clubs gelinkt, maar concreet werd dat nog niet.

Voor Van Bommel zou een dienstverband bij Wolfsburg zijn tweede klus als hoofdcoach betekenen. Eerder werd hij voortijdig ontslagen bij PSV, de club waar hij eerder in de jeugdopleiding diverse functies had. Met een topseizoen voor VfL Wolfsburg achter de rug, is het wel de vraag wat er te winnen valt voor de voormalig middenvelder. Als die Wölfe erin slaagt Champions League-voetbal te halen zou dat uiteraard wel erg interessant zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen