Bizar: Real Madrid mist Marcelo vermoedelijk door verkiezingen

28 april 2021 – Een bizar verhaal uit Madrid: linksback Marcelo moet zeer vermoedelijk de return met Chelsea in de Champions League missen vanwege een wel heel bijzondere reden. De verdediger, die dinsdagavond nog in de basis stond in het heenduel met The Blues (1-1), is in zijn burgerplicht opgeroepen om op een stembureau te zitten op 4 mei in Madrid bij de regionale verkiezingen.

Bizar: Real Madrid mist Marcelo vermoedelijk door verkiezingen

Hoewel het duel pas een dag later gespeeld wordt in Londen, kan Marcelo zoals het nu staat, niet van de partij zijn. Door de restricties van de UEFA vanwege het coronavirus, is het niet toegestaan om af te reizen naar Londen, als Marcelo op 4 mei nog bij de verkiezingen gezeten heeft. Daardoor blokkeert de aanstelling zijn gang naar Londen. Dat de verkiezingen vervroegd zijn ten opzichte van het orginele stemmoment, is voor de Real-fans extra pijnlijk.

El Mundo Deportivo schrijft dat Real Madrid in beroep is gegaan tegen de aanwijzing, maar dat is vooralsnog afgewezen door de Spaanse overheid. Volgens hen is het zitten op het stembureau niet belastend, omdat de wedstrijd pas een dag later gespeeld wordt. Op 5 april werd de trekking gedaan voor wie er moest plaatsnemen op de stembureaus: de termijn om in beroep te gaan, is verstreken. Er zijn overigens normaliter wel uitzonderingen mogelijk op het moeten plaatsnemen in het stembureau. 

Lees ook: Marcelo-vloek: gaat Real Madrid met Braziliaan opnieuw onderuit?

Overigens is er op basis van het verleden nog wel hoop voor Real Madrid en Marcelo: eerder werd namelijk Levante-keeper Aitor Fernandez aangewezen om op het stembureau te zitten. Van die verplichting werd hij uiteindelijk in hoger beroep ontslagen omdat Levante op dezelfde dag een wedstrijd speelde. Als Real de federale overheid kan overtuigen dat hij hierdoor het duel in Londen moet missen, kan dat wellicht toch nog meespelen.

UEFA Champions League

gerelateerd