Excelsior maakt Bovenberg jongste directeur in betaalde voetbal

28 april 2021 – Excelsior heeft Daan Bovenberg (32) aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van de club. Hij is daarmee de opvolger van de naar sc Heerenveen vertrokken Ferry de Haan. Daarmee wordt de man die afgelopen jaar al werkte op de commerciële afdeling van de Rotterdammers de jongste algemeen directeur in het betaalde voetbal in Nederland.

Excelsior maakt Bovenberg jongste directeur in betaalde voetbal

Dat heeft Excelsior laten weten. Bovenberg werkte sinds 1 april 2019 al als commercieel directeur van de club, maar diens takenpakket wordt dus uitgebreid. Na het vertrek van De Haan heeft de club overigens wel besloten om voor een andere structuur te kiezen, waardoor het technische gedeelte dat ook bij zijn voorganger lag, niet op het bordje komt van Bovenberg.

"Voetbal is de absolute basis van onze club en daar willen met volledige focus vol op inzetten. Met het aanstellen van Daan als algemeen directeur hebben we de eerste logische stap gezet in het neerzetten van een vernieuwde structuur. De invulling van de technische portefeuille is de volgende de stap", legt voorzitter Bob de Lange uit over het aanstellen van Bovenberg, die in 2019 een punt zette achter zijn loopbaan.

Lees ookFC Groningen neemt 21-jarige Beuvink als hoofd scouting

De voormalig verdediger heeft zich laten zien als commercieel directeur en kijkt uit naar de toekomst van de Rotterdammers, die niet alleen op bestuurlijk vlak veranderen, maar ook behoorlijk wat wijzigingen doorvoeren in de A-selectie voor komend seizoen. Er werd bijvoorbeeld afscheid genomen van routiniers  Thomas Verhaar (33), Luigi Bruins (34) en Sander Fischer (32).

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd