Feyenoord keurt business case goed: Feyenoord City dichtbij

28 april 2021, 15:30   Bijgewerkt: 28 april 2021, 17:05

Feyenoord is héél dicht bij de komst van een nieuw stadion. De Rotterdammers hebben woensdag groen licht gegeven voor de business case van het nieuwe onderkomen. Uit de cijfers blijkt dat een nieuw stadion vanaf het eerste seizoen meteen al meer geld oplevert, zo'n 7,5 miljoen euro, waardoor er nog slechts twee hordes te nemen zijn voor Feyenoord City officieel doorgaat.

'Met het akkoord van Feyenoord is een belangrijke stap gezet richting daadwerkelijke realisatie van het nieuwe stadion, dat een belangrijk onderdeel vormt van de totale gebiedsontwikkeling Feyenoord City', schrijft de club in het statement. Dan zijn er nog twee lichten die op groen moeten, voordat het gehele project dan uiteindelijk toch écht van start gaat. Deze business case was namelijk ook een grote stap waarover de club zekerheid wilde.

De club moet de laatste vijftien procent van de financiering nog rondkrijgen en moet een akkoord over de bouwkosten bereiken. Als ook die twee elementen op een goede manier afgerond worden, dan staat niets Feyenoord City meer in de weg. 'De verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2021 de zogeheten financial close kan plaatsvinden, zodat in 2022 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden', schrijft Feyenoord.

Als alles dan loopt zoals het zou moeten lopen, gaat het nieuwe stadion in 2025 open. Dan zou Feyenoord City daadwerkelijk na heel veel jaren van de grond zijn gekomen, een project waar de club al miljoenen instopte, maar waaruit het de jaren na de realisatie vooral meer geld kan halen dan met de huidige Kuip het geval is. Dat kwam als belangrijkste punt naar voren bij het doorrekenen van de business case, waarover dus de goedkeuring kwam.

De fans van de Rotterdammers voelden er meer voor om de huidige Kuip te vernieuwen en te verbouwen, zodat de capaciteit kon worden verhoogd en de mogelijkheden om sponsoren te ontvangen werden vergroot. Dat is een van de grootste problemen van het huidige stadion, dat qua veld en sfeer nog altijd by far het beste stadion van Nederland is, maar ook verouderd is en daarom financieel niet meer optimaal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen