Schalke wil Huntelaar (37) graag bij de selectie houden

28 april 2021 – Schalke 04 maakt er geen geheim van dat het langer door wil met Klaas-Jan Huntelaar, de spits die eigenlijk al zijn afscheid als profspeler had aangekondigd. De club uit Gelsenkirchen degradeerde onlangs uit de Bundesliga en zal komend seizoen dus op het tweede niveau spelen. Als het aan Peter Knäbel ligt, is Huntelaar er dan ook bij.

Schalke wil Huntelaar (37) graag bij de selectie houden

Huntelaar kwam in de winter over van Ajax en wilde zijn grote liefde tonen voor Schalke door terug te keren. Het lukte hem niet om de club in de Bundesliga te houden. Mede door blessureleed werd zijn rentree niet wat er van werd verwacht, maar toch waren de fans zeer te spreken over de actie van Huntelaar om de club te helpen. Als het aan technisch directeur Knäbel ligt, gaat Huntelaar dan ook meer naar het komende seizoen.

"We hebben spelers nodig met wie de fans zich kunnen identificeren", zei de directeur volgens Duitse media op een supportersavond. "Wij vinden dat heel belangrijk. Klaas-Jan leeft echt voor de club en die liefde is heel puur." De directeur zei tevens dat Schalke graag door wil met Sead Kolasinac. De linksback kwam in de zomer op huurbasis over van Arsenal met ook de intentie om zijn oude club te helpen. Of zijn aanblijven realistisch is, moet nog blijken. Zijn verbintenis bij Arsenal loopt nog tot 2022.

Het is daarnaast ook de bedoeling van Schalke om vertrouwen te houden in Dimitrios Grammozis. De 42-jarige trainer staat momenteel ook voor de groep en was dit seizoen de vijfde hoofdcoach die het mocht proberen bij de dolende hekkensluiter.

Bundesliga

gerelateerd