Koeman eerlijk: "Hadden niet meer verwacht voor titel te vechten"

28 april 2021, 20:52

Voor Ronald Koeman en FC Barcelona zijn de belangen donderdag erg groot in La Liga. De Spaanse formatie neemt het dan namelijk op tegen Granada in de Spaanse competitie. Bij winst komt Barcelona aan de leiding van La Liga en dat is volgens Koeman bijzonder te noemen.

Op een zeker moment stond Barcelona namelijk vijftien punten achter op Atlético. Inmiddels is Barcelona misschien wel de grootste kanshebber voor de titel, terwijl het enige tijd geleden in de middenmoot stond. Barcelona heeft momenteel 71 punten, evenveel als Real en twee minder dan Atlético. Wint het donderdag de inhaalwedstrijd tegen Granada, dan doet het dus geweldige zaken.

Koeman wilde woensdag tegen El Mundo Deportivo echter niet zeggen dat Barcelona de favoriet is voor de titel. "Het team dat bovenaan staat, is altijd de favoriet", zegt de Nederlandse coach. "Daarom zijn wij nu dus niet de favoriet. De wedstrijd van donderdag is uiteraard belangrijk. We kunnen bovenaan komen en moeten winnen. We hadden eigenlijk niet verwacht dat we nog voor de titel konden vechten, dus dit is al een prestatie. We gaan er voor vechten."

Er staan in Spanje nog vijf speelronde op het menu. Barcelona speelt onder meer ook nog tegen Atlético. "Het team dat kampioen wil worden, zal alle wedstrijden moeten winnen. Ik weet dat mijn spelers mentaal erg sterk zijn. Het team is erg gefocust en ik weet dat ze tot het laatste moment alles zullen geven, tot de strijd gestreden is."

Overigens sprak Koeman zich woensdag ook uit over de situatie van Lionel Messi. Hij wordt in verband gebracht met Paris Saint-Germain. "Ik weet niet of het waar is", zei Koeman. "Wat mij betreft sluit Leo zijn loopbaan hier af, omdat hij hier al zijn hele leven speelt. Maar uiteindelijk is het een beslissing die hij moet nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen