Schitterend Bilbao-verhaal: broers Williams samen op het veld

28 april 2021, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor de familie Williams was het woensdag een geweldige avond in La Liga. Iñaki Williams gaf een assist tegen Real Valladolid (2-2), maar dat was niet het belangrijkste nieuws van die avond. Interessanter was namelijk dat Nico zijn debuut maakte.

Nico Williams is het achttienjarige broertje van aanvaller Iñaki. Het talent uit de eigen jeugdopleiding kwam na iets meer dan een uur spelen in het veld bij Bilbao. Hij speelde twintig minuten samen met zijn broer Iñaki, die in de 72ste minuut in het veld gebracht werd. De 26-jarige aanvaller is al jaren een belangrijke kracht bij Bilbao, maar heeft ook een zeer getalenteerd broertje.

Nico Williams staat al langer bekend als groot talent van Bilbao, maar maakte zijn debuut nog niet. Daar is dus woensdag verandering ingekomen. Dat hij speeltijd kreeg terwijl zijn grote broer binnen de lijnen stond, was bijzonder voor de jonge speler. De rechtsbuiten liet onlangs al weten dat het zijn grote droom is om met zijn broer op het veld te staan. "Mijn grootste droom is om met hem samen in het San Mames te spelen", zei hij onlangs. "Debuteren en met mijn broer spelen, dat zijn mijn dromen." De achttienjarige Nico speelde als rechtsbuiten, terwijl Iñaki in de spits stond.

Helemaal fantastisch verliep de entree van de jongste Williams overigens niet. Bilbao bleef op eigen veld steken op een 2-2 gelijkspel tegen Real Valladolid. De oudste Williams gaf nog wel een assist. Hij leverde de beslissende pass bij de 2-1 van Raul Garcia. Bilbao staat teleurstellend negende in La Liga en verloor bovendien twee bekerfinales.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen