Kritiek op gedrag Neymar ten opzichte van Bakker

29 april 2021 – Jérôme Rothen heeft zich woensdagavond groen en geel geërgerd aan de kritische houding van Neymar ten opzichte van Mitchel Bakker. De twintigjarige Nederlandse vleugelverdediger was in de halve finale van Champions League tussen Paris Saint-Germain en Manchester City (1-2) een verrassende basisspeler bij de Parijzenaars. Hoewel de voormalig speler van Ajax zich aardig staande hield tegen Riyad Mahrez, werd hij regelmatig bekritiseerd door Neymar.

Kritiek op gedrag Neymar ten opzichte van Bakker

Het gedrag van Neymar ten opzichte van Bakker kan niet door de beugel, vindt Rothen. De oud-middenvelder van Paris Saint Germain liet zich na afloop van de wedstrijd in het Parc des Princes kritisch uit over de Braziliaanse sterspeler. "Neymar bracht te weinig, maar ook qua mentaliteit was het onvoldoende", begon Rothen bij RMC Sport.

"Op een gegeven moment viel hij Bakker aan omdat hij een slechte bal van hem kreeg. Ik ben de eerste om te zeggen dat Neymar een aardige jongen en een genie is, maar als hij in die gemoedstoestand verkeert, hij iedere bal verliest, geen moeite doet voor het collectief en een jonge speler aanvalt die misschien zijn beste eerste helft heeft gespeeld sinds hij bij PSG speelt, dan is dat onaanvaardbaar."

Lees ookDe Bruyne na beroerde eerste helft: ''Misschien wat last van druk''

Volgens Rothen had Neymar gecorrigeerd moeten worden door Marquinhos en Presnel Kimpembe. "Zij houden moeten zeggen: hou je kop, geef Bakker het vertrouwen, doe je best en sta niet alleen maar te kijken als anderen zich rot rennen. Ik hoop dat Leonardo (directeur van PSG, red.) of Pochettino in staat zijn om de houding van Neymar te veranderen. Door hem in het collectief terug te zetten, kan PSG zich misschien nog kwalificeren voor de finale."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!  

UEFA Champions League

gerelateerd