'Ramos hakt na lang wikken en wegen knoop door over toekomst'

29 april 2021, 10:29

Sergio Ramos weet waar hij volgend seizoen wil voetballen. Na lang wikken en wegen heeft de 35-jarige centrumverdediger besloten om Real Madrid trouw te blijven. De aanvoerder van De Koninklijke gaat volgens het Spaanse medium ABC akkoord met een salarisverlaging van 10 procent, maar wel op de voorwaarde dat de Madrileense club hem een aanbieding voor twee seizoenen doet.

De contractsituatie van Ramos houdt voetbalminnend Spanje al geruime tijd bezig. De centrumverdediger beschikt over een verbintenis die aan het einde van dit seizoen afloopt. Beide partijen spraken de intentie uit om te verlengen, maar slaagden er niet in om overeenstemming te bereiken over de voorwaarden. Ramos zette in op een tweejarig contract, terwijl De Koninklijke hem voor slechts één seizoen wilde vastleggen.

Een tweejarige verbintenis was alleen bespreekbaar voor Real Madrid als Ramos bereid zou zijn om salaris in te leveren. Dat lijkt nu het geval te zijn. Ramos werd de voorbije maanden ook in verband gebracht met een overgang naar Paris Saint-Germain, dat hem niet alleen hoger salaris wilde aanbieden dan zijn huidige club, maar de verdediger bovendien voor drie jaar wilde vastleggen.

Ondanks de Franse interesse lijkt Ramos na de zomer te beginnen aan zijn zeventiende seizoen in dienst van Real Madrid. Met de Spaanse grootmacht won hij vele prijzen, waaronder vijf landstitels, vier keer de Champions League en vier keer het WK voor clubteams.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen