Halsema: geen traditionele huldiging als Ajax kampioen wordt

29 april 2021, 15:28

In de Amsterdamse raad leven zorgen dat er in de stad spontane feestjes zullen ontstaan als Ajax zondag kampioen wordt. De gemeente wil de club bij een kampioenschap eren, maar een traditionele huldiging behoort in deze tijd niet tot de mogelijkheden. Dat vertelde burgemeester Femke Halsema donderdag tijdens een debat met de raadscommissie Algemene Zaken.

"Er kunnen in de stad geen momenten plaatsvinden waarop de huldiging gevierd wordt. We zullen voorbereidingen treffen om mensen te ontmoedigen elkaar te treffen", wordt Halsema geciteerd door Het Parool. De burgemeester gaat later op de donderdag met met de politiechef en de Hoofdofficier van Justitie om voorbereidingen te treffen voor komende zondag.

Volgens bovengenoemde krant werkt Ajax aan een alternatieve huldiging op televisie nu komend weekend geen publiek welkom is in de Johan Cruijff ArenA. Afgelopen wedstrijd tegen AZ (2-0) was dat wel het geval. Toen ontstond, nadat er officieus beslag was gelegd op de landstitel, een feestje buiten het stadion.

Een herhaling van die taferelen hoopt Halsema te voorkomen. "Ajax denkt na over een alternatieve huldiging die op televisie te zien is. Als stad zullen we, mocht Ajax officieel kampioen worden, zichtbaar maken hoe ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg, zonder verzameling van mensenmassa's."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen