Memphis ontkomt niet aan schorsing na 'oneerlijke' gele kaart

29 april 2021, 16:33   Bijgewerkt: 29 april 2021, 16:55

In het spannende slot van de Franse Ligue 1 moet Olympique Lyon het één duel stellen zonder Memphis Depay. De aanvoerder is geschorst na een gele kaart die hij ontving in het verloren bekerduel tegen AS Monaco. Na afloop sprak zowel Memphis als trainer Rudi Garcia schande van de beslissing, maar de schorsing is blijven staan.

De gele kaart tegen AS Monaco was de derde in tien wedstrijden voor de aanvoerder van Lyon, wat in Frankrijk een schorsing betekent. Volgens Garcia was een schorsing in dit geval echter niet terecht. "Hij kreeg geel voor een schwalbe terwijl er een overtreding werd gemaakt. Dat onze aanvoerder hiervoor mogelijk een schorsing staat te wachten is niet eerlijk", zei hij na afloop.

Ook Memphis zelf liet zich via zijn social media-kanalen kritisch uit richting scheidsrechter Stéphanie Frappart. 'Ik kan deze kwartfinale maar niet begrijpen. Erg teleurstellend en allesbehalve eerlijk!', schreef hij na de wedstrijd. De reacties van de Nederlander en zijn trainer hebben echter niks geholpen, waardoor Memphis de wedstrijd op 8 mei tegen Lorient moet missen. Komend weekend is hij nog wel inzetbaar.

De schorsing is een volgende klap voor Lyon, nadat het na dit weekend al niet meer de beste papieren heeft in de Franse titelrace. Het verspeelde afgelopen weekend een 2-0 voorsprong tegen Lille en verloor met 2-3, waardoor die ploeg nu koploper is met een voorsprong van zes punten op Lyon. Ook PSG en AS Monaco doen het beter dan Lyon met een achterstand van respectievelijk één en twee punten op Lille. Naast het duel tegen Lorient speelt Lyon dit weekend nog tegen AS Monaco (uit) en treft het daarna Nimes (uit) en Nice (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen